"Укренерго" попереджає про можливі відключення світла через спеку

"Укренерго" попереджає про можливі відключення світла через спеку

Світло можуть вимикати наступного тижня з 19 серпня

"Укренерго" попереджає, що з наступного тижня в Україні знову можуть запровадити відключення світла. Це пов'язано з прогнозованим підвищенням температури до +28-30°C, що призведе до зростання споживання електроенергії. Про це 16 серпня повідомили у пресслужбі компанії.

Українців просять економити електроенергію, щоб уникнути відключень

За оцінками фахівців, споживання може збільшитися на 10-12%, що створить додаткове навантаження на енергосистему. Для його покриття знадобиться потужність, якої немає, тому можливо доведеться обмежувати подачу електроенергії.

“Для того, щоб покрити такий рівень споживання, знадобилось би задіяти додатковий обсяг потужності, який дорівнює роботі декількох великих електростанцій. На жаль, додаткових обсягів потужності в системі немає. Українська енергосистема все ще відновлюється після 8 масованих ракетно-дронових атак росіян, які вони здійснили з березня по липень 2024 року”, — йдеться у повідомленні.

"Укренерго" також попереджає, що у разі значного зростання споживання електроенергії, можливо, залучатиме допомогу з Європи. Але якщо споживання буде занадто великим, доведеться тимчасово запроваджувати відключення світла. Щоб уникнути проблем з електропостачанням, українців закликають економно використовувати електроенергію: зменшувати використання кондиціонерів та потужних електроприладів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності