Дезінформація в ЗМІ підриває довіру до газовидобувної галузі — реакція АГКУ

Дезінформація в ЗМІ підриває довіру до газовидобувної галузі — реакція АГКУ

Неправдиві публікації можуть зашкодити газовидобувній галузі та відлякати інвесторів

У Асоціації газовидобувних компаній України відреагували на неправдиві повідомлення у ЗМІ, які стосуються компанії “Горизонти” з групи Західнадрасервіс. Вони вважають, що такі публікації негативно впливають на газовидобувну галузь і можуть знизити обсяги видобутку природного газу. Про це повідомили у Асоціації газовидобувних компаній України.

Неправдиві повідомлення несуть загрозу енергетичній безпеці України

АГКУ зазначає, що подібні матеріали шкодять Україні, оскільки відлякують потенційних інвесторів у час, коли країна особливо потребує підтримки та інвестицій з-за кордону. З початку війни українські газовидобувні компанії, як приватні, так і державні, продовжують працювати, сплачувати податки, допомагати армії та забезпечувати роботою людей. Незважаючи на всі труднощі, вони продовжують бурити нові свердловини, ремонтувати існуючі та запускати нові проєкти.

“Сьогодні кожен видобутий в Україні кубометр газу є критично важливим, адже зміцнює нашу енергетичну безпеку та вселяє впевненість в успішне проходження цього і наступних ОЗП. Більше того, сплачені податки допомагають не лише підтримувати економіку воюючої країни, а й зміцнювати її обороноздатність перед агресором”, — йдеться у повідомленні.

Компанія «Горизонти» попри війну сплатила 2,4 мільярда податків

Компанія “Горизонти” за час повномасштабного вторгнення вклала понад 1,5 мільярда гривень у газовидобувну галузь та сплатила понад 2,4 мільярда гривень податків. Вони пробурили 31 свердловину, проклали газопроводи та інвестували в місцеву інфраструктуру на заході України.

“Ми впевнені, що саме інвестиції українських й іноземних компаній є безальтернативною запорукою для економічного зростання держави. Водночас, зупинка інвестиційної діяльності в секторі призведе до падіння газовидобутку, зменшення податків та скорочення робочих місць. Це суттєво послабить енергетичну безпеку України, яка і так є досить вразливою після цілеспрямованих російських атак”, — додали у АГКУ.

АГКУ закликає ЗМІ бути об'єктивними та дотримуватися стандартів журналістики. Асоціація направить відповідні листи в уповноважені органи задля вжиття заходів через розповсюдження неправдивої інформації про ТОВ «Горизонти» та блокування діяльності компанії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності