16-річного підлітка з Золочева судитимуть за повідомлення про фейкове замінування

16-річного підлітка з Золочева судитимуть за повідомлення про фейкове замінування

Хлопцю загрожує до восьми років тюрми

На Львівщині правоохоронці повідомили про підозру 16-річному хлопцю за неправдиві повідомлення про замінування. Підліток із Золочева щонайменше 10 разів повідомляв про замінування, зокрема навчальних закладів та торговельних центрів. Хлопцеві загрожує до восьми років тюрми. Про це повідомила пресслужба поліції Львівської області,13 серпня.

За даними поліції, у лютому-квітні цього року зловмисник надсилав електронною поштою листи, в яких повідомляв про замінування навчальних закладів та торговельно-розважальних центрів, розташованих у Львові.

“На кожне таке повідомлення реагували правоохоронці – за вказаними адресами працювали спеціалісти-вибухотехніки, слідчо-оперативні групи та співробітники інших служб поліції Львівщини, проводились перевірки, обстеження, евакуації, припинялась робота закладів”, — повідомили у поліції.

Зловмисником виявився 16-річний мешканець Золочівського району, його викрили оперативники поліції спільно з СБУ. Слідчі повідомили 16-річному хлопцеві про підозру за статтею про свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності