На 11 років тюрми засудили військового через умисне вбивство на Львівщині

На 11 років тюрми засудили зловмисника через умисне вбивство на Львівщині

Також він заплатить понад 8,3 млн грн моральної компенсації родичам загиблого

Яворівський районний суд Львівської області визнав винним Андрія В. в умисному вбивстві. Обвинувачений вбив власника позиченого автомобіля, бо не хотів йому платити 4,5 тис. доларів за ремонт розбитої автівки. Про це йдеться у вироку, який опублікували 12 серпня в Єдиному державному реєстрі.

Позичив авто і потрапив у ДТП

Військовослужбовець Андрій В. в серпні 2022 року позичив автомобіль Peugeot 407 у товариша. Через деякий час він, керуючи автомобілем, в`їхав у кювет, в результаті чого пошкодив автомобіль. Після ДТП обвинувачений зателефонував своєму знайомому, щоб розповісти про аварію. Власник автомобіля оцінив завдані збитки у 4,5 тис. доларів і почав вимагати чим швидше компенсувати шкоду. Під час останньої зустрічі в Андрія В. і власника автівки виникла суперечка через повернення боргу. Вбивця ножем завдав декілька ударів потерпілому, від чого той помер на місці. На суді Андрій В. свою вину визнав повністю.

Після нанесених ножових поранень, не пам`ятає, що робив. Коли усвідомив, що знайомий мертвий, вирішив закопати тіло. Після вчиненого він все обдумав, хотів поховати тіло. 25 серпня 2022 року він прийшов до лейтенанта військової частини, щоб зізнатися у вчиненні кримінального правопорушення, там були також офіцери. Також він спілкувався з кількома офіцерами щодо його боргу. Ввечері, перед затриманням, він говорив трьом офіцерам про те, що повернув борг, щоб відвести від себе підозру” — йдеться у вироку.

Розглянувши матеріали справи, колегія суддів визнала винним Андрія В. в умисному вбивстві. Йому призначили 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Крім того, до суду з цивільними позовами звертались родичі загиблого. Суд задовольнив усі позови й обвинувачений повинен заплатити понад 8,3 млн грн відшкодування.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності