На Львівщині військовозобов’язаний двічі за місяць намагався незаконно потрапити в Польщу

Двічі за місяць намагався потрапити в Польщу: суд оштрафував ухилянта

Другу спробу незаконно потрапити за кордон чоловік зробив за тиждень після першої

Суд на Львівщині постановив оштрафувати чоловіка, який двічі за місяць пробував незаконно перетнути державний кордон України з Польщею. Між першою та другою спробами військовозобов’язаного потрапити за кордон минув всього тиждень. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у п’ятницю, 9 серпня, у Єдиному державному реєстрі.

За матеріалами справи, 8 липня вранці Дмитро П. намагався незаконно перетнути кордон поза пунктом пропуску в напрямку 366 прикордонного знаку. Його затримали прикордонники на відстані 4000 м від кордону на Самбірщині. Тиждень потому, 15 липня по обіді, Дмитро П. спробував ще раз незаконно перетнути кордон. Цього разу прикордонники затримали його в напрямку 370 прикордонного знаку, на відстані 1500 м від лінії держкордону.

Свою вину чоловік не визнав

Під час затримань у чоловіка вилучали особисті речі, включно з документами, мобільним телефоном, банківською картою, грошима та годинником. Після першого затримання Дмитро П. розповів, що 6 липня виїхав зі Львова до Турки, ночував на околиці села, а потім продовжив рухатись лісом. Однак під час судового розгляду чоловік не визнав своєї вини, заявивши, що не вчиняв правопорушення.

Турківський суд визнав Дмитра П. винним у спробі незаконного перетину кордону та наклав на порушника штраф у розмірі 3570 грн. Крім того, Дмитро П. сплатить 606 грн судового збору. Постанову суду можна оскаржити протягом десяти днів з дня її винесення. Якщо не сплатити штраф протягом 15 днів — штраф можуть подвоїти.

Нагадаємо, нещодавно ДБР викрило правоохоронця, який на Івано-Франківщині разом із спільниками переправляв військовозобов’язаних в Румунію. Ухилянтів підвозили до кордону та вказували шлях, як можна потрапити за кордон поза межами пропуску.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності