Не змогли довести провину: суд закрив справу щодо голови Розвадівської ОТГ

Прокуратура не змогла довести провину: суд закрив справу щодо голови Розвадівської ОТГ

Роман Сидор зміг довести, що не голосував за преміювання самого себе і не порушив законодавство

Миколаївський районний суд Львівської області закрив справу щодо голови Розвадівської ОТГ Романа Сидора. Посадовця звинувачували у тому, що він публічно не повідомив про конфлікт інтересів, який виник у нього під час засідання Розвадівської сільської ради під голосування за рішення преміювати його самого. На думку прокуратури Роман Сидор порушив антикорупційне законодавство. Про це йдеться у постанові, яку опублікували ще 18 липня в Єдиному державному реєстрі.

“Я не голосую”

На сесії, в кінці грудня 2023 року, депутати Розвадівської сільради прийняли рішення преміювати голову ОТГ Романа Сидора, при тому, що під час засідання він сам зачитав питання про своє преміювання. Сидор просив встановити собі щомісячну премію у 250% від посадового окладу, а також додати інші чисельні надбавки. За рішення про преміювання проголосували 12 депутатів. Зокрема одним із депутатів, який проголосував був тодішній т.в.о. керівника Підрозділу детективів Територіального управління БЕБ у Львівській області Андрій Зобнів.

Згодом в інтернеті зʼявилось відео з голосування, яке набуло суспільного резонансу. Після розголосу на Романа Сидора відкрили справу про вчинення адміністративного правопорушення, яке повʼязане з антикорупційним законодавство. Втім на суді Роман Сидор свою вину не визнав та зміг довести, що він законодавства не порушував і особисто не голосував за своє преміювання.

Пояснив, що коли приймались рішення про преміювання сільського голови Розвадівської сільської ради він кожного разу казав "я не голосую". Чіткого порядку про те, як саме має бути публічне повідомлення про конфлікт інтересів, який виник у нього під час участі у засіданні Розвадівської сільської ради при голосуванні законом не передбачено. Вважає, що таке повідомлення відбулося в присутності всіх депутатів ради, тобто публічно” — йдеться у постанові.

Заслухавши аргументи обох сторін, суд вирішив закрити справу через відсутність у діях Романа Сидора події та складу адміністративного правопорушення. Рішення може бути оскаржене.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності