Начальник Держекоінспекції Карпатського округу незаконно збагатився на понад 19 млн грн

Начальник Держекоінспекції Карпатського округу незаконно збагатився на понад 19 млн грн

У чиновника виявили два авто преміумкласу та чотири квартири

Правоохоронці виявили у начальника Державної екологічної інспекції Карпатського округу незаконні активи на понад 19 млн грн. Протягом трьох років він та його родичі придбали два авто преміумкласу та нерухомість на понад сім млн грн, повідомила пресслужба ДБР у понеділок, 12 серпня.

За даними правоохоронців, ДБР запідозрило наявність у начальника Держекоінспекції Карпатського округу необґрунтованих активів. Через це Національне агентство з питань запобігання корупції провело моніторинг способу життя чиновника. Перевірка НАЗК підтвердила, що протягом 2020-2023 років підозрюваний та його родичі придбали рухомого та нерухомого майна на понад 19,3 млн грн.

Після цього ДБР відкрило кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення. Під час обшуків за місцем реєстрації та проживання посадовця й членів його сім’ї правоохоронці виявили:

  • два автомобілі преміумкласу — Range Rover та Mercedes. Один — 2023 року випуску, вартістю 9,4 млн грн, інший — 2021 року випуску, вартістю 2,6 млн грн,
  • чотири квартири в Івано-Франківську сукупною вартістю понад 4 млн грн,
  • нежитлове приміщення в Івано-Франківську вартістю 3 млн грн.

Нагадаємо, Заступника міністра енергетики Олександра Хейла затримали на хабарі у пів мільйона доларів. Чиновник обіцяв передати унікальне обладнання зі сходу України на шахти Львівщини.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності