Двох прикордонників на Львівщині оштрафували за сон на посту

Сон на посту: двох прикордонників на Львівщині оштрафували

Військовослужбовці повинні заплатити по 17 тис. грн кожен

Турківський районний суд Львівської області оштрафував двох прикордонників, яких звинуватили у порушенні правил несення служби. Обидва військовослужбовці заснули перебуваючи в наряді. Про це йдеться у постановах, які оприлюднили 9 серпня у Єдиному державному реєстрі.

Порушення виявили під час раптової перевірки

Обидва випадки сталися 7 серпня на ділянці кордону біля прикордонного знаку в Самбірському районі Львівської області. Перший випадок стосувався молодшого інспектора прикордонної служби 3 категорії Василя В. Він, перебуваючи в складі прикордонного наряду заснув під час несення служби між 5:00 та 6:00 ранку. Це виявила раптова перевірка.

Другий випадок стосувався дозиметриста відділу прикордонної служби Михайла К. Його також виявили сплячим на посту в той самий час — між 5:00 та 6:00 годинами ранку. Обидва прикордонники визнали свою провину, пояснюючи свої дії втомою. Вони щиро розкаялися та запевнили, що зробили висновки і не допустять подібних порушень у майбутньому.

Суд визнав обох винними у порушенні правил несення прикордонної служби в умовах особливого періоду. Обом прикордонникам призначено однакове покарання — штраф 17 000 гривень. Чоловіки повинні сплатити його протягом 15 днів. У разі несплати сума штрафу подвоїться і буде стягнута примусово. Один з порушників попросив суд розстрочити сплату штрафу на чотири місяці. До слова, прикордонники ще можуть подати апеляцію.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності