10 серпня Львівщина попрощається з шістьма захисниками

10 серпня Львівщина попрощається з шістьма захисниками

В останню путь проведуть Андрія Даниліва, Олега Дробчака, Василя Колодія, Ростислава Мущинку, Романа Луцика та Дмитра Могільницького

У суботу, 10 серпня, на Львівщині поховають шістьох військових, які загинули за Україну, повідомила Львівська обласна державна адміністрація.

Андрій Данилів

Житель села Ріпчиці, Меденицької громади. У травні 2024 року вступив до лав Збройних сил. Служив у військовій частині А0998 на посаді стрільця-санітара мотопіхотного відділення. Загинув воїн 5 серпня поблизу Часового Яру у Донецькій області. Йому було 26 років.

Олег Дробчак

Уродженець села Пониковиця. У 2014 році виконував бойові завдання у найгарячіших точках на сході України. Брав участь у захисті Донецького аеропорту. З 2015 року був начальником групи бойової та спеціальної підготовки у 50-му Полку Нацгвардії ім. Семена Височана в Івано-Франківську. Загинув 7 березня 2022 року в місті Волноваха Донецької області. Захиснику назавжди 42.

Василь Колодій

Львів’янин. На початку повномасштабного вторгнення повернувся з-за кордону та добровільно вступив до лав 103 окремої бригади територіальної оборони. Виконував бойові завдання на Донеччині та Харківщині. Загинув військовослужбовець 7 квітня 2024 року у віці 44 років.

Ростислав Мущинка

Родом із села Жупани, Козівської громади. У травні 2023 року повернувся з-за кордону, щоб стати на захист Батьківщини. Був гранатометником стрілецького відділення 103-ї окремої бригади територіальної оборони. Загинув 6 серпня в селі Борівська Андріївка, Харківської області. Воїну назавжди 20.

Роман Луцик

Житель села Корчин, Радехівської громади. Під час повномасштабної війни служив заступником командира бойової машини — навідник-оператор механізованого батальйону. Захисник загинув 5 серпня 2024 року внаслідок отриманих поранень на Донецькому напрямку.

Дмитро Могільницький

Житель Івано-Франкового. Служив у військовій частині А4574 у мінометному відділенні. 17 липня 2024 року, внаслідок бойових дій поблизу села Костянтинівка на Донеччині, отримав поранення. Помер воїн 4 серпня під час лікування у військовому госпіталі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності