Сімох захисників зі Стрийщини посмертно відзначили державними нагородами

Сімох захисників зі Стрийщини посмертно нагородили орденами

Нагороди вручили рідним загиблих

У п’ятницю, 9 серпня, державними нагородами посмертно відзначили сімох військовослужбовців, родом зі Стрийщини. Відзнаки начальник Стрийської районної держадміністрації Богдан Янко вручив рідним полеглих захисників. Про це повідомила пресслужба Львівської обласної військової адміністрації.

За Указом Президента України орденом «За мужність» III ступеня нагородили:

Руслан Мущинка

Уродженець села Жупани Козівської громади. У квітні 2023 року вступив до лав Збройних сил. Служив у 13 окремому десантно-штурмовому батальйоні на посаді стрільця-помічника гранатометника. Загинув воїн 26 листопада 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Синьківка на Харківщині. Йому було 39 років.

Тарас Шабан

Родом із села Підгірці Стрийської громади. Став на захист Батьківщини у жовтні 2023. Загинув 26 листопада того ж року під час виконання бойового завдання неподалік Синьківки Харківської області. Захиснику назавжди 23.

Василь Піскун

Житель Моршина. З початку повномасштабного вторгнення став на захист України. Був солдатом десантно-штурмового батальйону. Військовослужбовець загинув 11 листопада 2023 року внаслідок обстрілу біля Синьківки, що на Харківщині. Йому було 32 роки.

Іван Горак

Уродженець села Лисятичі Стрийської громади. Вступив до лав Збройних сил у квітні 2022 року. Служив на посаді старшого стрільця у другій стрілецькій роті. Виконував бойові завдання на Донецькому напрямку. Загинув боєць 12 вересня 2022 року на Херсонщині у віці 40 років.

Володимир Окань

Родом із села Колодниця Грабовецько-Дулібівської громади. У березні 2023 став на захист Батьківщини. Воїн загинув 7 жовтня того ж року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Новомихайлівка Донецької області. Йому було 40 років.

Згідно з Наказом Міністерства оборони України відзнакою за поранення – медаллю «За жертву крові в боях за волю України» нагородили:

Володимир Михайлюк

Родом із села Лотатники Стрийської громади. Долучився до складу Збройних сил у квітні 2022 року. Служив у 66 окремій механізованій бригаді імені князя Мстислава Хороброго. Був кулеметником механізованого відділення. Загинув 19 травня 2024 року під час виконання бойового завдання поблизу села Невське на Луганщині. Воїну назавжди 39.

Медаллю «За мужність» від командира 420 окремого стрілецького батальйону відзначили:

Сергія Долотіна

Народився у селищі Старомихайлівка на Донеччині. У 2022 – разом із сім’єю переїхав у Дашаву, що на Стрийщині. Став на захист України в лютому наступного року. Служив на посаді водія кулеметного взводу. За кілька місяців, 23 серпня, воїн загинув під час виконання бойового завдання у районі населеного пункту Новоєгорівка на Луганщині. Йому було 47 років.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності