СБУ на Львівщині та в Тернополі затримала двох жінок за переправлення ухилянтів за кордон

СБУ на Львівщині та в Тернополі затримала двох жінок за переправлення ухилянтів за кордон

Вартість втечі від мобілізації — 17 тисяч доларів США

Служба безпеки України припинила ще один канал переправляння ухилянтів за кордон, що діяв на Львівщині та в Тернополі. Про це повідомила пресслужба управління СБУ у Львівській області,

Згідно з повідомленням, організаторкою схеми виявились 53-річна мешканка Яворівщини, яка до своєї протиправної схеми залучила 45-річну тернополянку. За 17 тисяч доларів США вони обіцяли потенційному призовнику забезпечити коридор втечі до країн Євросоюзу.

При цьому зловмисниці обіцяли повідомити ухилянту маршрут та деталі втечі після оплати частини коштів. Правоохоронці затримали організаторку «на гарячому» під час отримання першого траншу - 000 США.

Під час слідчих дій в помешканні учасниць злочину вилучили мобільні телефони з доказами протиправної діяльності та готівку на суму пів мільйона гривень. Походження готівки зараз встановлюють слідчі.

Також працівники СБУ встановили інформацію про те, що вказаним «бізнесом» зловмисниці займались тривалий час. Обом жінкам повідомили про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України. Їм загрожує від семи до дев'яти років позбавлення волі. Наразі триває слідство.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності