БЕБ вилучило 4,7 млн євро у львівського постачальника продуктів для Міноборони

БЕБ вилучило 4,7 млн євро у постачальника продуктів для Міноборони

Львівську компанію підозрюють в ухиленні від сплати податків. Раніше “Міт Пром” заявляла про тиск з боку БЕБ

БЕБ вилучило 4,7 млн євро необлікованої готівки у львівської компанії, яку підозрюють в ухиленні від сплати податків, повідомили у п’ятницю, 9 серпня, в Бюро економічної безпеки. Раніше компанія заявляла про тиск з боку БЕБ та обшуки, які призвели до блокування роботи підприємства.

Готівку виявили в багажнику машини

Як йдеться в повідомленні, працівники БЕБ на Київщині виявили та вилучили понад 4,7 млн євро необлікованої готівки у багажнику авто. Машиною керувала бухгалтерка компанії, яку підозрюють в ухиленні від сплати податків. Походження грошей жінка пояснити не змогла.

Слідство встановило, що протягом 2022-2023 років компанія поставила продукти для Міноборони на суму 14,5 млрд грн із ПДВ. При цьому, за даними БЕБ, було оформлено ряд фіктивних операцій з підконтрольними підприємствами, що дозволило компанії ухилитись від сплати податків в особливо великих розмірах. “У такий спосіб та за рахунок підміни номенклатури й завищення вартості товарів вони безпідставно сформували витрати на податковий кредит з ПДВ,” — зазначили у БЕБ.

Детективи БЕБ провели обшуки в приміщеннях групи компаній та за місцями проживання підозрюваних у справі. Вилучили документи та чорнову бухгалтерію. “Не зважаючи на те, що обшуки проводились з дотриманням всіх норм чинного законодавства та жодним чином не перешкоджали законній діяльності підприємства, його представники заявили про нібито тиск з боку БЕБ,” — додали в Бюро. 

Компанія звинуватила БЕБ у блокуванні роботи

Компанія має контракти з Державним оператором тилу на постачання харчування для ЗСУ в другому півріччі 2024 року. Нагадаємо, співробітники БЕБ прибули на територію ТОВ "Міт Пром", що на Львівщині, з обшуками 6 серпня. Тоді, за словами представників "Міт Пром", дії БЕБ призвели до блокування процесу відвантаження продуктів для армії. Компанія заявила, що вважає дії Бюро спробою залякування та тиском на бізнес: “Увесь цей час компанія обґрунтовано спростовувала безпідставні підозри БЕБ у нібито ухиленні від сплати податку на додану вартість, надаючи представникам слідства відповідні пояснення та документальні підтвердження”. Тоді "Міт Пром" звернулася до Міністерства оборони, Державного оператора тилу та оборонного комітету Верховної Ради з проханням відреагувати на ситуацію.

До слова, за даними аналітичної системи YouControl власницею компанії є Ольга Михайлова. ТОВ “Міт Пром” діє протягом трьох років та зареєстроване у селі Сопошин Львівського району. Правонаступником товариства зазначили “Укр Агро Міт” у Рава-Руській, яким володіє Ігор Кремінець.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності