У Самборі за удар дитини електрошокером оштрафували матір підлітка

У Саборі підліток вдарив шокером однолітку: матір оштрафували

Підлітки посварилися, і в ході конфлікту школяр вдарив неповнолітню шокером

Суд у Самборі постановив оштрафувати матір підлітка за неналежне виконання батьківських обов’язків. Хлопець в ході конфлікту вдарив неповнолітню дівчинку в живіт шокером, про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у середу, 8 серпня, у Єдиному судовому реєстрі.

Хлопець вдарив неповнолітню шокером в живіт

За матеріалами справи, випадок трапився 5 червня ввечері у місцевому парку. Неповнолітній син Світлани Ф., яка працює двірником у СКП “Об`єднане”, посварився з дівчинкою віком від 14 до 18 років. В ході конфлікту хлопець облаяв та вдарив школярку шокером в руку та живіт. Світлану Ф. притягнули до адміністративної відповідальності за ухилення від батьківських обов’язків. На засідання суду порушниця не прибула, тож справу розглянули без її участі.

Зважаючи на рапорт поліції та пояснення свідків, суд визнав Світлану Ф. винною. За неналежне виконання батьківських обов’язків жінка сплатить штраф — 850 грн, а також судовий збір розміром 606 грн.

До слова, малолітніми вважають тих дітей, які ще не досягли 14-річного віку. Неповнолітні ж це діти віком від 14 до 18 років. Неповнолітня особа за статтею 1179 ЦК України відповідає за завдану нею шкоду на самостійно загальних підставах. Якщо ж у неповнолітнього недостатньо майна для відшкодування, то шкоду сплачують батьки чи опікуни.

Нагадаємо, нещодавно на Львівщині трьох батьків судили за розпивання дітьми коньяку біля сільради. Також суд у Стрию оштрафував матір хлопчика, який викликав поліцію злякавшись мобільної гри.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності