• Головна
  • Новини Львівщини
  • На Львівщині суд позбавив офіцера ДПСУ волі на 5 років за самовільне залишення військової частини

На Львівщині суд позбавив офіцера ДПСУ волі на 5 років за самовільне залишення військової частини

На Львівщині засудили офіцера ДПСУ за самовільне залишення військової частини

Військовий півтора місяця не зʼявлявся на службі

Городоцький районний суд Львівської області розглянув справу військовослужбовця Юрія Б., який протягом півтора місяця не зʼявлявся у військовій частині. Він не мав наміру назавжди ухилитися від служби, йдеться у вироку, який оприлюднили 7 серпня в Єдиному державному реєстрі. Попри те, старшого лейтенанта ув’язнили на п’ять років.

Обвинувачений хотів далі проходити службу

З матеріалів справи відомо, що старший лейтенант Юрій Б. проходив службу на посаді старшого офіцера відділу зв`язку, радіотехнічного забезпечення та інформаційних систем штабу в лавах Державної прикордонної служби України. З початку травня до середини червня 2023 року він був відсутній на службі без поважних причин і не виконував свої службові обов`язки в умовах воєнного стану. На суді офіцер свою вину визнав повністю.

У 2022 році був мобілізований на військову службу у військову частину ДПСУ, мав військове звання старший лейтенант. Після відсутності, 19 червня 2023 року добровільно з`явився до військової частини, бажає і надалі проходити військову службу, вчинене пояснює небажанням переносити особливості військової служби, особистою недисциплінованістю. У вчиненому розкаюється, усвідомив протиправність скоєного, шкодує за вчиненим, з покликанням на каяття, просить його суворо не карати” — йдеться у вироку.

Попри повне визнання вини і бажання продовжити військову службу, суд визнав винним Юрія. Б у вчинені кримінального правопорушення. Йому призначили пʼять років позбавлення волі. Вирок може бути оскаржений.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності