На Львівщині трьох батьків судили за розпивання дітьми коньяку біля сільради

Трьох батьків у Сокалі судили за розпиття дітьми коньяку біля сільради

Двоє хлопців віком до 14 років випивали алкоголь разом із старшим неповнолітнім товаришем

Суд у Сокалі постановив оштрафувати батька неповнолітнього хлопця, який разом із двома меншими друзями випивав коньяк біля сільради. Щодо матерів двох малолітніх хлопців, суд обмежився усним попередженням. Про це йдеться у постановах, які оприлюднили у вівторок, 6 серпня, у Єдиному державному реєстрі.

За матеріалами справ, випадок трапився 5 липня по обіді на вулиці Шевченка у селі Хоробрів, що на Сокальщині. Двоє хлопців віком до 14 років разом із неповнолітнім товаришем разом розпивали коньяк біля місцевої сільської ради. За неналежне виховання дітей батьків притягнули до адміністративної відповідальності. Батьки Василь К., Марія Т. та Тетяна С. на засідання суду не прибули, однак свою вину у порушенні визнали.

Батько неповнолітнього отримав штраф

Двом матерям малолітніх хлопців суддя Тетяна Струс винесла усне попередження, а батькові неповнолітнього призначила штраф — 850 грн. Також усі порушники сплатять судовий збір розміром 606 грн.

До слова, малолітніми вважають тих дітей, які ще не досягли 14-річного віку. Неповнолітні ж це діти віком від 14 до 18 років. Неповнолітня особа статтею 1179 ЦК України відповідає за завдану нею шкоду на самостійно загальних підставах. Якщо ж у неповнолітнього недостатньо майна для відшкодування завданої нею шкоди, то відшкодовують батьки чи опікуни.

Нагадаємо, нещодавно чотирьох матерів оштрафували за пиятику їхніх дітей в Перемишлянах. Крім того, суд на Львівщині оштрафував матір 17-річного юнака, який потрапив в лікарню після вживання пива.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності