Водія електросамоката в Трускавці оштрафували за п’яну їзду без прав

Їзда на електросамокаті

Порушник сплатить 17 тис. штрафу

Трускавецький суд постановив оштрафувати водія, який керував електросамокатом п’яний і без прав. В крові порушника виявили 2 проміле алкоголю, що у десять разів перевищує допустиму норму. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у понеділок, 5 серпня, у Єдиному державному реєстрі.

В крові порушника було вдесятеро більше алкоголю за норму

За матеріалами справи, 11 липня ввечері правоохоронці зупинили Мирона Г., який їхав на електросамокаті вулицею Гоголя, в Трускавці. Провівши тест на вміст алкоголю в крові, у водія електросамоката виявили 1,99 проміле, тоді як допустима норма 0,2. Відтак на порушника склали протокол. Також у водія електросамоката не було посвідчення водія.

На судовому засіданні Мирон Г. свою вину визнав повністю. Суддя призначив водієві штраф за п’яну їзду — 17 тис. грн. Також порушник має сплатити 606 грн судового збору. Постанову ще можна оскаржити протягом десяти днів з дня проголошення.

До слова, згідно з Указом Президента, електросамокати визнали транспортними засобами з березня минулого року. Згідно з законом, масові електричні транспортні засоби поділяють на легкі та низькошвидкісні. Транспортом, що стосується першої категорії, можна керувати без прав, реєстрації та номерного знаку. Йдеться про той електротранспорт, двигун якого має потужність до 1000 Вт і розвиває максимальну швидкість до 25 км/год. До другої ж категорії належить електротранспорт, який може їхати зі швидкістю до 50 км/год і має споряджену масу до 600 кг. Керувати таким транспортом можна з 16 років, отримавши посвідчення водія, в шоломі і смугою, якою їздять автомобілі й мотоцикли.

Нагадаємо, нещодавно за п’яне керування електросамокатом мешканця Львівщини позбавили прав. Крім того, суд обмежився усним попередженням неповнолітньому мешканцю Червонограда, який на електросамокаті тяжко травмував дитину.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності