• Головна
  • Новини Львівщини
  • Львівський стрілець Коростильов занедужав перед фінальним виступом на Олімпіаді: отруївся у селищі

Львівський стрілець Коростильов занедужав перед фінальним виступом на Олімпіаді: отруївся у селищі

Павло Коростильов

Павло Коростильов посів п’яту сходинку на Олімпіаді у стрільбі з малокаліберного пістолета попри отруєння

Український стрілець Павло Коростильов зі Львова напередодні фінального виступу на Олімпіаді отруївся у олімпійському селищі. Про це він 5 серпня розповів у коментарі Суспільне.

5 серпня Павло Коростильов посів п'яте місце у стрільбі з малокаліберного пістолета на дистанції 25 метрів. У фіналі спортсмен влучив у 16 мішеней. Спортсмен занедужав напередодні фінальних змагань. Він зазначив, що отруєння могли спричинити погані санітарні умови у селищі, зокрема у їдальні. Коростильов зауважив, що його результат на змаганнях міг би бути кращим, якби не отруєння. “Несильний результат у фіналі, можна було б боротися навіть за "золото"“, — сказав Павло Коростильов.

Для 26-річного Коростильова зі Львова Олімпійські ігри-2024 стали третіми у кар'єрі. Стрілець дебютував у Ріо-2016: виступав у стрільбі з пневматичного пістолета на дистанції 10 м та з малокаліберного пістолета на дистанції 25 м, але не зміг пробитись у фінал.

Вперше у фінал Олімпіади українець пробився на Іграх у Токіо. Тоді він став четвертим у стрільбі з пневматичного пістолета на дистанції 10 м. У Парижі-2024 Коростильов вдруге у кар'єрі пройшов до фіналу, і показав п'ятий результат.

Павло Коростильов

Павло Коростильов —24-річний стрілець, який представляє Львівщину. Дев'ятиразовий чемпіон Європи у різних стрілецьких дисциплінах. Чотири рази здобував титул чемпіонат світу. У 2014-му двічі у команді зі стандартного та центрального пістолета, 25 метрів. А на ЧС-2018 та ЧС-2022 виграв "золото" в індивідуальній стрільбі зі стандартного пістолета на 25 метрів. До Парижа-2024 Коростильов двічі виступав на Олімпіадах: стрільба з пневматичного пістолета з 10 метрів – 35-те місце (Ріо-2016) та четверте місце (Токіо-2020), стрільба з пневматичного пістолета з 25 метрів – 16-те місце (Ріо-2016) та дев'яте місце (Токіо-2020).

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності