5 серпня Львівщина попрощається із дев’ятьма захисниками

Свічка

В останню путь проведуть Тараса Ковалишина, Володимира Кравця, Івана Шкоропада, Романа Сотника, Олександра Ольховича, Сергія Майка, Володимира Калюпіна, Юрія Рибачука та Зіновія Мацька

На Львівщині у понеділок, 5 серпня, попрощаються із дев’ятьма загиблими захисниками: Тарасом Ковалишиним, Володимиром Кравцем, Іваном Шкоропадом, Романом Сотником, Олександром Ольховичем, Сергієм Майком, Володимиром Калюпіним, Юрієм Рибачуком та Зіновієм Мацьком. Про це повідомили у Львівській ОВА.

Тарас Ковалишин

Мешкав у Дрогобичі, на захист України став на початку повномасштабного вторгнення добровільно. Виконував бойові завдання з захисту України у складі 110 бригади Сил територіальної оборони, згодом у 103 бригаді Сил територіальної оборони. Був командиром стрілецького відділення військової частини А7371. Воїн загинув 29 липня цього року поблизу населеного пункту Катеринівка на Сумщині.

Володимир Кравець

Житель міста Кам'янка-Бузька. Воїн у 2023 році став на захист України, був командиром відділення командира машини мотопіхотного батальйону військової частини А4965. Помер 28 липня цього року поблизу села Голубінка Дніпропетровської області у 40-річному віці.

Іван Шкоропад

Народився у селі Пирятин Добросинсько-Магерівської громади Львівського району. Воїн від початку війни пішов добровольцем на фронт, останні місяці служби ніс захист  в  Харківській області. Загинув 31 липня цього року під час виконання бойового завдання на Харківському напрямку у віці 27 років.

Роман Сотник “Комісар”

Роман Сотник мешкав у селі Солонка Львівського району. У червні 2022 року став на захист нашої держави. Брав участь в бойових діях на Запорізькому, Донецькому та  Харківському напрямках у лавах десантно-штурмових військ.  Загинув 31 липня цього року при виконанні бойового завдання в районі населеного пункту Орхімівка Харківської області. Воїну було 46 років.

Олександр Ольхович

Народився у місті Вараш (колишній Кузнецовськ), що на Рівненщині. Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист держави від окупантів. Виконував бойові завдання на Запорізькому та Донецькому напрямках у складі 33-ї окремої механізованої бригади.

Сергій Майко

Сергій Майко народився у Львові. Впродовж 2014-2016 років виконував завдання у зоні проведення АТО у лавах прикордонників. З початком повномасштабного вторгнення РФ повернувся до Державної прикордонної служби. Під час виконання бойових завдань у Серебрянському лісі отримав складне поранення, після якого проходив тривале лікування.

Володимир Калюпін

Народився у місті Борщів Тернопільської області. Учасник Революції Гідності. Після закінчення військової кафедри одразу вступив до ЗСУ. Виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції спершу у складі 51-ї окремої механізованої бригади, а згодом — 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. Із початком повномасштабного вторгнення РФ, добровольцем повернувся на фронт, боровся із окупантами на Запорізькому напрямку у складі 65-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ.

Юрій Рибачук

Народився у селі Забужжя Червоноградського району. З початком повномасштабного вторгнення долучився до лав ЗСУ. Загинув 3 червня цього року поблизу населеного пункту Спірне Бахмутського району Донецької області.

Зіновій Мацько

Мешканець селища Куликів. Воїн обороняв Україну від ворога на Харківському напрямі. Загинув 1 серпня 2024 року поблизу населеного пункту Одрадне у віці 50 років.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності