У Золочеві собака покусав малолітнього хлопчика: власник пса отримав штраф

Пес покусав малого хлопчика в Золочеві: судили власника тварини

Пес гуляв по вулиці без намордника та повідка

Золочівський районний суд визнав винним власника собаки, який вкусив малолітнього хлопчика за щоку. Внаслідок нападу дитина потрапила до лікарні, хлопчику нанесли кілька швів. Власника собаки оштрафували, а тварину конфіскували. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у п’ятницю, 2 серпня, у Єдиному державному реєстрі.

Малолітньому хлопчику нанесли кілька швів

Випадок трапився 4 червня цього року близько 21:00 на вулиці Вокзальній у Золочеві. Згідно з матеріалами справи, собака, що належить місцевому мешканцю Ігорю К., гуляла без повідка та намордника і вкусила малолітнього хлопчика за щоку. “Матір в судовому засіданні пояснила, що сусідський собака, вкусив за щоку її малолітнього сина. Вона самостійно відвозила сина в лікарню, де йому нанесли декілька швів на щоку, дитина була вся в крові, у зв`язку з цим дитина має психологічну травму. На даний час не відшкодував їй жодних витрат на лікування,” — йдеться у постанові.

Ігор К. на судовому засіданні повністю визнав свою вину. Попри це, суд визнав власника собаки винним у порушенні правил утримання тварин, що спричинило шкоду здоров'ю людини. Правопорушника оштрафували на 3 400 грн. Крім того, суд постановив конфіскувати тварину, яка напала на хлопчика — чорно-білу дворічну собаку на кличку “Кнопа”. Додатково Ігор К. сплатить судовий збір у розмірі 606 грн.

Рішення суду може бути оскаржене протягом десяти днів у Львівському апеляційному суді.

Нагадаємо, нещодавно суд виніс вирок львів'янину, який побився з чоловіком через собак.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності