На Львівщині викрили ще двох переправників ухилянтів за кордон

На Львівщині викрили переправників ухилянтів за кордон

Мешканці Львова та Тернополя за 11 тис. доларів організовували перетин кордону

На Львівщині прокуратура викрила схему незаконного переправляння військовозобовʼязаних через кордон. Зловмисник за 11 тис. доларів організовували безперешкодний перетин кордону в Чернівецькій області. Про це 2 серпня повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури.

Ухилянт мав втекти з України через Чернівецьку область

За даними слідства, у червні 2024 року двоє жителів Львова та Тернополя організували схему незаконного перетину військовозобов’язаним державного кордону. Свої послуги вони оцінили у 11 тис. доларів.

Попередньо, при зустрічі клієнту було повідомлено деталі плану. Зокрема, що у визначений день чоловіка відвезуть до одного з пунктів пропуску у Чернівецькій області, де він зможе безперешкодно, не проходячи контроль, перетнути держкордон України” — йдеться в повідомленні прокуратури.

Поліцейські провели обшуки за місцями проживання зловмисників, де вилучили автомобіль, на якому перевозили чоловіків до пункту пропуску, банківські картки, мобільні телефони та чернетки.

Переправникам інкримінують організацію та сприяння у  незаконному переправленню осіб через державний кордон України. Підозрюваним обрали запобіжні заходи: тримання під вартою з правом внесення застави.

Нагадаємо, також 2 серпня на Львівщині СБУ та поліція затримали 22-річну жінку, яка допомагала втекти за кордон чоловікам призовного віку. Вартість своїх послуг зловмисниця оцінювала у 12 тисяч доларів з особи. За це жінка гарантувала призовникам безпечний маршрут втечі до країн ЄС поза встановленими пунктами пропуску.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності