У Львові на хабарі затримали інспектора держслужби з безпеки на транспорті

У Львові затримали інспектора держслужби з безпеки на транспорті через хабарництво

Інспектор організував схему отримання хабарів від директора підприємства з пасажирських перевезень

У Львові правоохоронці затримали старшого інспектора Державної служби України з безпеки на транспорті. Його підозрюють в систематичному отриманні хабарів від директора приватного підприємства. Про це 2 серпня повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури.

Директор підприємства мав платити по 550 доларів в місяць

За даними прокуратури, інспектору відділу державного контролю вимагав від директора приватного товариства, яке займається пасажирськими перевезеннями, щомісячний хабар в доларах.

За даними слідства, підозрюваний вимагав хабарі за безперешкодне зайняття господарською діяльністю. Сума неправомірної вигоди залежала від виду перевезень, які здійснювались автобусами. Загалом щомісяця директор повинен був платити 550 доларів” — йдеться в повідомленні прокуратури.

Також пресслужба Державного бюро розслідувань уточнила деталі незаконного вимагання грошей. Інспектор вимагав кошти за кожен автобус.

Посадовець обклав поборами місцеве приватне автотранспортне підприємство, яке займається внутрішніми та міжнародними перевезеннями. Інспектор повідомив керівнику компанії, що для безперешкодної роботи той має щомісяця платити йому по 150 доларів за кожен автобус, який здійснює перевезення” — зазначили в ДБР.

Прокуратура задокументувала одержання хабарів на загальну суму 1100 доларів. Підозрюваного затримали після чергового одержання хабаря. Держслужбовцю повідомили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Також до суду подали клопотання про відсторонення хабарника від займаної посади. Слідчі дії тривають.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності