Мешканець Івано-Франківщини із 17-річним спільником пограбували жінку на Львівщині

На Львівщині до 7,5 років тюрми засудили двох грабіжників

Суд призначив обидвом грабіжникам тривалі терміни ув’язнення

Стрийський міськрайонний суд Львівської області визнав винними двох мешканців Івано-Франківщини, які пограбували жінку. Повнолітній зловмисник та його неповнолітній товариш, який навчався в 11 класі, підібрали потерпілу по дорозі в Стрий, йдеться у вироку, який опублікували 1 серпня в Єдиному державному реєстрі.

Знайдений пістолет і орендоване авто

Повнолітній грабіжник у невстановлений час знайшов пістолет EKOL Alp біля озера у місті Долина, Івано-Франківської області. Згідно з висновком експертизи, пістолет був вогнепальним. У вересні 2021 року обвинувачений, на орендованому Volkswagen Passat, забрав свого 17-річного товариша зі школи і спонукав його на грабіж. Старший злочинець мотивував пограбування потребую в грошах.

В той самий день зловмисники підібрали жінку в Болехові, на Івано-Франківщині, і попрямували в Стрий. Потерпіла мала при собі валізу. Під час поїздки жінка розповіла, що їде за кордон, також грабіжники побачили в її руках Iphone 12 Pro. Їдучи на машині, неподалік Стрия 17-річний хлопець дістав пістолет і направив його на жінку та почав вимагати гроші та телефон.

Потерпіла під час руху автомобіля відчинила задні двері та утримуючи сумочку, в якій знаходилися 1500 гривень і мобільний телефон вартістю 32 тис. грн, вистрибнула із салону автомобіля, внаслідок чого отримала тілесні ушкодження у вигляді синця та забою”, — йдеться у вироку.

Зловмисники втекли з місця пограбування разом з валізою потерпілої. До слова, неповнолітній зловмисник раніше був засуджений на 5 років тюрми за викрадення транспортного засобу, але тоді суд звільнив його від покарання.

Підсудні стверджували, що хотіли пожартувати

На судовому засіданні обидвоє грабіжників свою вину не визнали. Вони розповіли, що підібрали потерпілу по дорозі до Стрия. Зупинившись на заправці, старший обвинувачений зайшов купити воду і цигарки. Коли неповнолітній клав цигарки у бардачок він дістав пістолет і нібито “жартома” направив його на пасажирку та сказав “жизнь ілі кошельок?”. Потерпіла злякалась і вискочила з автомобіля, а вони поїхали далі. Коли злочинці згадали про валізу, то повернулися в місто Болехів, де їх затримали правоохоронці. Обидвоє обвинувачених стверджували що поліцейські тиснули на них та вимагали, щоб вони визнали свою вину.

Не визнання вини обвинуваченими суд розцінює як спосіб захисту, оскільки винуватість обвинувачених у вчиненні кримінальних правопорушень повністю підтверджується зібраними під час досудового розслідування та безпосередньо дослідженими в судовому засіданні доказами” — йдеться у вироку.

Відтак суд визнав двох грабіжників винними у вчиненні кримінальних правопорушень за статтями про розбій і незаконне поводження зі зброєю. Також старшого злочинця визнали винним за статтею про втягнення неповнолітнього у протиправну діяльність. Повнолітньому зловмиснику призначили 7,5 років тюрми з конфіскацією майна, а 17-річний грабіжник отримав 7 років і 3 місяці без конфіскації майна. До того ж він має відбути покарання за скоєну раніше крадіжку транспорту.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності