Майже третину шкіл Львівщини можуть перевести на дистанційне навчання

Укриття школи

Це може статися у випадку відсутності шкільних сховищ у підвалах чи цокольних поверхах

Громади Львівщини разом із ЛОВА звернулися до уряду із закликом не допустити переходу третини шкіл області на дистанційне навчання. Така ймовірність є цілком реальною через нові вимоги до наявності у школах обладнаних укриттів. Про це 1 серпня написав голова Підберізцівської ОТГ Василь Коваль, коментуючи підсумки селекторної наради під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

За словами Коваля, під час наради представники Львівської ОВА порушували питання організації освітнього процесу у школах Львівщини у новому навчальному році. При цьому гостро постало питання заборони очного навчання у школах регіону та відвідування дошкільнятами дитячих садків, у приміщеннях яких укриття облаштовано на перших поверхах. Через це є ризик того, що третина шкіл Львівської області працюватиме у дистанційному режимі. Разом із дитсадками можливість вчитись офлайн втратять понад 50 тисяч дітей.

У попередні роки ДСНС України дозволяла використовувати перші поверхи як укриття за умов дотримання умов безпеки. Цього року уряд поставив суворіші вимоги – забезпечити укриття у закладах освіти у підвальних і цокольних приміщеннях. В багатьох школах та садочках таких приміщень немає, а організувати масове будівництво укриттів у короткі строки неможливо, зазначив голова Підберізцівської громади.

Безпека і здоров’я наших дітей є найбільшою цінністю громад. Однак вважаємо, що в Україні не можна застосовувати однакові правила з безпеки для всіх областей. Потрібне зонування території країни за рівнем загроз для визначення необхідних категорій та видів захисних споруд цивільного захисту. Сподіваємося, що уряд прийме збалансоване і реалістичне рішення, яке дозволить уникнути зриву навчального процесу на Львівщині”, — написав Василь Коваль.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності