На Львівщині водія засудили за пʼяну смертельну ДТП

На Львівщині засудили водія за пʼяну смертельну ДТП

У водія показник алкоголю в 14 разів перевищив норму

Самбірський міськрайонний суд Львівської області визнав винним Івана Б. у вчиненні ДТП в якій загинув 17-річний хлопець. На момент аварії обвинувачений їхав в стані алкогольного спʼяніння. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили 30 липня в Єдиному державному реєстрі.

Неповнолітні пасажири їхали в причепі

ДТП трапилась 5 березня 2024 року, о 13:40, в місті Рудки, Самбірського району. Іван Б. керував Toyota Corolla з незареєстрованим причепом без номерів. В причепі були завантажені дрова, а також там перебували троє неповнолітніх пасажирів. Перебуваючи в стані алкогольно спʼяніння обвинувачений під час повороту не вибрав безпечної швидкості, внаслідок чого причеп перекинувся на лівий бік. 17-річний пасажир від отриманих травм загинув на місці аварії, а ще двоє потерпілих отримали травми середнього ступеня тяжкості. На суді Іван Б. повністю визнав свою вину та просив суворого його не карати.

Обвинувачений щиро жалів з приводу смерті потерпілого, котрий був його товаришем, також пояснив, що перевозив пасажирів на причепі не зі своєї волі, а вони самі проявили ініціативу, що раптово він почав хвилюватись після того, коли побачив працівників поліції та, як наслідок це потягнуло за собою порушення ПДР. Під час судового засідання потерпілі просили обвинуваченого суворо не карати й не позбавляти його волі, оскільки їм шкода відшкодована та вони жодних претензій до обвинуваченого не мають і в майбутньому не матимуть. Подібно висловилась визнана слідством потерпіла матір загиблого” — йдеться у вироку.

Вивчивши матеріали справи, суд визнав Івана Б. винним у порушенні ПДР, що спричинило загибель людини. Йому призначили три роки позбавлення волі із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк п`ять років. Суд також ухвалив повернути автомобіль Toyota власнику, а причеп конфіскувати.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності