Прокуратура повернула у комунальну власність ділянку зі ставками на Яворівщині

Ставки в селі Залужжя

Майже рік орендар земельної ділянки не платив за її використання

У розпорядження Яворівської громади повернулися три ставки, за користування якими орендар заборгував велику суму. Таким чином виконане рішення Господарського суду Львівської області від 20 березня 2024 року. Про це 31 липня повідомив відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Мова йде про ділянку площею понад 22 га на території Яворівської міської громади, на якій розташовані три ставки загальною площею понад 16 га. Під час судового розгляду було встановлено, що товариство з обмеженою відповідальністю "Арт-Буд-Плюс” зі Львова ще у червні 2018 року орендувало ці ставки в селі Залужжя для розведення риби. Але з жовтня 2022 року по серпень 2023 року підприємство перестало платити орендну плату за користування ставками.

Загалом заборгованість за користування ділянкою склала 55 988 грн. На суді відповідач визнав борг, але стверджував, що вже рік як не може користуватись ставками “у зв`язку з незаконними діями третіх осіб”. Він також стверджував, що через це не має доходів і тому не може вчасно сплачувати орендну плату.

Втім суддя Оксана Долінська дійшла висновку, що відповідач не надавав цьому належних доказів. Вивчивши матеріали справи, вона ухвалила розірвати орендний договір з ТОВ "Арт-Буд-Плюс”, стягнути з нього 55 988,69 грн боргу і 8 052 грн судового збору.

Нині рішення суду виконане — орендна угода розірвана, а земельні ділянки повернуті у власність громади.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності