Ветеранів Львівщини запрошують підкорити гору Чорна Ріпа

Гора Чорна РІпа

До участі також запрошують усіх охочих

8-9 серпня на Львівщині відбудеться сходження на карпатську вершину Чорна Ріпа. Участь в ній в межах проєкту «Терапія мандрами» візьмуть захисники та захисниці України. Про це 31 липня повідомили організатори сходження: управління туризму та курортів Львівської ОВА та Дім Франка - Franko House.

Сходження присвятили мандрівці Івана Франка

Сходження присвячують 140-річчю першої організованої туристичної мандрівки, яку 27 липня 1884 року влаштував Іван Франко разом зі студентами. Їхня подорож Карпатами й Прикарпаттям тривала місяць. З нагоди 140-річчя від цієї події управління туризму та курортів ЛОДА спільно з Домом Франка та Львівським обласним центром краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді запрошують ветеранів у дводенну мандрівку, головними учасниками якої будуть захисники і захисниці України.

У програмі першого дня є екскурсія історико-культурним заповідником «Тустань», коростівська вузькоколійка, відвідини могили князя Святослава у Гребеневі, зупинка в Тухлі біля криниці, з якої пив воду Іван Франко, ватра, пісні, конкурс про Каменяра.

9 серпня запланований похід на гору Чорна Ріпа (1285 м), яка розташована на кордоні трьох областей Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської. Участь у сходженні візьмуть представники трьох регіонів.

Старт сходження з Львівської області о 9:30 біля витягу «Захар Беркут» у селі Волосянка. Зустріч з учасниками з інших областей запланована о 14:00 на вершині Чорної Ріпи.

Реєстрація за посиланням https://cutt.ly/5etmCC8L Підтвердження участі буде відбуватись у телефонному режимі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності