Львівський ТЦК спростував звинувачення у виписуванні повістки в Дрогобицькій лікарні

ТЦК пояснив ситуацію з випискою повістки у Дрогобицькій лікарні

ТЦК прийшли до пацієнта лікарні разом з юристом, щоб скласти протокол про відмову чоловіка проходити ВЛК

Львівський ТЦК та СП відреагував на відео, де автор стверджує, що до нього, як пацієнта Дрогобицької лікарні, прийшли виписувати повістку. У ТЦК пояснили, що в палату до пацієнта прийшли разом з юристом з дозволу лікарів, аби скласти протокол щодо відмови чоловіка проходити ВЛК.

Військові прийшли в палату до автора відео

Випадок трапився у Дрогобицькій лікарні. У відео, яке поширили в соцмережах, між двома людьми у військовій формі та чоловіком за камерою відбувся наступний діалог:

— Хлопці, чого ви прийшли сюди?

— Ви не маєте права знімати військових.

— Я у своїй палаті роблю, що хочу. Чого ви прийшли сюди? Я не знаю чи ви військові, може ви не військові. Документи, будь ласка.

Після цього один з чоловіків у військовій формі почав розстібати сумку, на що інший сказав: “Не показуй ніяких документів”. Надалі останній продовжив діалог із пацієнтом і також попросив його показати документи. Пацієнт відповів, що не має їх при собі, продовживши питати військових про причину їх приходу до палати: “Чого ви прийшли до хворої людини? Людина з інсультом лежить, в травматології. В мене тиск 220 …. чого ви сюди прийшли?”. На це один з військових відповів: “Призвати вас до Збройних сил України”.

Чоловік відмовився проходити ВЛК

Львівський ТЦК та СП у середу, 31 липня, відреагував на випадок, пояснивши що двоє військовослужбовців у супроводі юриста прибули в лікарню, аби скласти протокол щодо відмови чоловіка проходити ВЛК, а не “виписувати повістку”, як зазначив автор відео. “Так, повідомляємо, що громадянин напередодні відмовився від проходження ВЛК. Лікарі надали дозвіл на спілкування з громадянином. Жодних застережень з медичних причин для комунікації з особою не було. Натомість чоловік поводився неадекватно, ігнорував будь-які спроби діалогу з ним і провокував військовослужбовців на конфлікт,” — зазначили у ТЦК. Окрім того, додали, що військові з відео воювали і за станом здоров’я їх перевели на службу у ТЦК. “Після такого (боїв — ред.) вислуховувати відверті образи й знущання від чоловіків у тилу — особливо складно. Тому висловлюємо вдячність нашим військовослужбовцям за проявлене терпіння і, попри провокації, поведінку чітко в рамках закону”

Нагадаємо. 18 травня набув чинності оновлений закон про мобілізацію, за яким усі військовозобов’язані громадяни віком від 18 до 60 років протягом 60 календарних днів оновити дані. Оновити свої дані можна за допомогою застосунку Резерв+, у ЦНАПах, або ж у ТЦК та СП. Про те, як можна оновити дані у ЦНАПах розповіли у Мінцифри.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності