На Львівщині військового засудили на 5 років тюрми за піврічну відсутність на службі

На Львівщині військового засудили на 5 років тюрми за піврічну відсутність на службі

Військовий не повернувся на службу після лікування

Яворівський районний суд Львівської області визнав винним військовослужбовця Михайла С у самовільному залишенні військової частини. Підсудний з липня 2023 року по січень 2024 року був відсутній на військовій службі. Військовий вчасно не повернувся на службу після лікування, йдеться у вироку, який оприлюднили 30 липня в Єдиному державному реєстрі.

Бажав проходити військову службу і надалі

На суді Михайло С. пояснив, що після початку повномасштабного вторгнення добровільно мобілізувався у військо. Під час бойових дій біля Бахмута, на Донеччині, отримав контузію та потребував лікування. Суд встановив, що військовий повинен був 12 липня 2023 року зʼявитися у військовій частині. Втім він був відсутній до 9 січня 2024 року. Під час судового засідання обвинувачений свою вину визнав, втім аргументував причину своєї відсутності.

У військовій частині йому не надавали належну медичну допомогу, а направили в наркодиспансер, звідки він поїхав додому. Зазначає, що з медичного закладу він поїхав додому лікуватися, оскільки, на його думку, там йому не надавалася належна медична допомога. Зазначає, що неодноразово звертався до командування військової частини з усними клопотаннями про направлення його на лікування, однак такі були залишені без реагування. Щиро шкодує, що не повернувся у військову частину, бажає проходити військову службу надалі” — йдеться у вироку.

Вивчивши матеріали справи, суд призначив Михайлові С. пʼять років позбавленні волі. До слова, стаття, за якою його судили (самовільне залишення місця служби військовослужбовцем вчинене в умовах воєнного стану), передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності