На Львівщині суд оштрафував чоловіка за хабар прикордоннику

Хотів потрапити за кордон: суд на Львівщині оштрафував чоловіка

Обвинувачений пропонував 2 тис. доларів прикордоннику, щоб виїхати до ЄС

Жовківський районний суд Львівської області розглянув справу про надання обвинуваченим Максимом К. 2 тис. доларів хабаря службовій особі. Зловмисник хотів безперешкодно потрапити до Євросоюзу, йдеться у вироку, який опублікували 30 липня в Єдиному державному реєстрі.

Хабар на пропускному пункті

Максим К. в грудні 2023 року зателефонував начальнику групи інспекторів прикордонного контролю, щоб розізнати як можна виїхати з України до Євросоюзу, не маючи на це законних підстав. На початку січня 2024 року обвинувачений ще в одному телефонному дзвінку озвучив намір заплатити прикордоннику 2 тис. доларів, щоб він допоміг перейти кордон, після чого він скинув у месенджер фото свого паспорта.

Надалі 18 січня 2023, о 16:30, на пункті пропуску “Рава-Руська — Гребенне” надав службовій особі — начальнику 2 групи інспекторів прикордонного контролю відділення інспекторів прикордонної служби, неправомірну вигоду у розмірі 2 тис. доларів США, що згідно з курсом Національного банку України становило понад 75 тис. грн, чим вчинив кримінальне правопорушення” — йдеться у вироку.

На суді Максим К. свою вину визнав повністю та, як зазначив суд, активно сприяв розкриттю кримінального правопорушення. Відтак суддя Володимир Мікула визнав винним правопорушника за статтею про надання хабаря службовій особі. Максиму К. призначили 68 тис. грн штрафу і 7,5 тис. грн стягнень за судово-технічні експертизи. Також хабар конфіскують у власність держави.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності