Командира 80-ї бригади Ішкулова переведуть на вищу посаду — командування ДШВ

Еміль Ішкулов

Заяві про призначення на вищу посаду передував публічний протест офіцерів бригади проти відставки їхнього командира

Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України заявило про рішення призначити командира 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади ДШВ ЗС України полковника Еміля Ішкулова на вищу посаду. Про це 29 липня повідомили на сторінці командування ДШВ ЗСУ.

“Полковник Еміль Ішкулов дуже досвідчений кадровий бойовий офіцер, який пройшов всі командні ланки в підрозділах українського десанту, повний лицар орденів Богдана Хмельницького. На початку збройної агресії РФ проти України у 2014 році командував розвідувальним взводом 25 окремої повітрянодесантної Січелавської бригади, де пройшов шлях до командира парашутно-десантного батальйону. Надалі успішно виконував надважкі бойові завдання, зокрема командуючи окремим підрозділом 81 окремої аеромобільної Слобожанської бригади на південному напрямку, а згодом досить тривалий час Галицькою бригад ДШВ на Бахмутському напрямку”, — йдеться у повідомленні.

Тож, враховуючи бойовий та командирський досвід Ішкулова, його призначать на вищу посаду.

“Зауважимо, що новопризначений командир 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади ДШВ ЗС України – грамотний бойовий офіцер, який є Народним Героєм України та повним лицарем орденів “Богдана Хмельницького” всіх ступенів, тривалий час успішно вів бойові дії в складі саме цієї легендарної бригади”, — зазначають у командуванні. Імені нового командира при цьому у командуванні ДШВ не називають.

Нагадаємо, 29 липня командири батальйонів та дивізіонів 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади виступили проти ймовірного зняття з посади комбрига, полковника Еміля Ішкулова. За даними авторів звернення, причина можливого звільнення полягає в тому, що Ішкулов виступив проти завдання, яке було неспівмірне з можливостями бригади. За словами бійців, Ішкулов є командиром, який детально планує всі операції та життя особового складу для нього є на першому місці. Тому офіцери бригади вимагали від командування ЗСУ залишити полковника Ішкулова на посаді командира 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності