Суд на Львівщині зобовʼязав баскетбольний клуб повернути 1,5 млн грн НПК “Галичина”

Суд зобовʼязав баскетбольний клуб “Політехніка-Галичина” повернути 1,5 млн грн заборгованості НПК Галичина

Клуб отримав від підприємства фінансову допомогу і не повернув її вчасно

Господарський суд Львівської області розглянув справу за позовом публічного акціонерного товариства “Нафтопереробний комплекс Галичина” про визнання недійсними двох угод про фінансову допомогу і стягнення з баскетбольного клубу “Політехніка-Галичина” 1,5 млн грн. Спортивний клуб отримав кошти і не повернув їх на вимогу НПК, йдеться у рішенні, яке опублікували 26 липня в Єдиному державному реєстрі.

У квітні та вересні 2023 року між НПК “Галичина” та БК “Політехніка-Галичина” було укладено два договори про фінансову допомогу на загальну суму 1,5 грн. За умовами договору баскетбольний клуб повинен повернути гроші після письмової вимоги НПК “Галичина”. У квітні 2024 року підприємство звернулось до спортивного клубу про повернення коштів, втім упродовж місяця не отримало їх. На суді позивач вимагав визначати договори про фінансову допомоги не дійсними і повернути кошти.

У відповідь баскетбольний клуб подав клопотання, у якому визнав вимогу НПК “Галичина”. “У клопотанні вказано, що Товариство з обмеженою відповідальністю “Баскетбольний клуб “Політехніка-Галичина”… вживає заходи з акумулювання коштів для повернення фінансової допомоги, тому вважає, що прийняття рішення у даній справі про визнання договорів недійсними буде передчасним” — йдеться у рішенні.

Втім суд зазначив, що згідно з умовами договору і положень Цивільного кодексу БК “Політехніка-Галичина” повинен був повернути кошти протягом 30 днів з моменту вимоги, але він цього не зробив.

Вивчивши матеріали справи, суд ухвалив рішення визнати договори недійсними та стягнути 1,5 млн грн на користь НПК “Галичина” до слова в грудні 2023 року на НПК “Галичина” відкрили провадження про банкрутство компанії. Суд арештував все нерухоме майно фірми. Нафтова компанія заборгувала понад 828 млн грн ПАТ “Укрнафта”.

Нагадаємо, Нафтопереробний комплекс “Галичина” — найстаріше нафтопереробне підприємство України, збудоване у 1863 р. За даними системи youcontrol, 25% підприємства належать Фонду держмайна України. Ще 72,92% акцій перебувають у власності зареєстрованих у Британських віргінських островах фірм: Romannor investments LTD, Deneiro Ventures LTD, Weavernal Holdings LTD та Domennium Enterprises LTD. Раніше «Економічна правда» з посиланням на дані Державної податкової служби вносила ці компанії до переліку офшорів, пов’язаних із групою Приват Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. Зараз у Господарському суді Львівської області триває справа про банкрутство НПК “Галичина”

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності