На Львівщині 10-річну дівчинку вкусила змія: суд оштрафував матір за залишення дитини

Дівчинку на Львівщині вкусила змія: суд оштрафував матір за недогляд за дитиною

Мати залишила доньку саму біля будинку, пішовши до сусідки

Стрийський міськрайонний суд постановив оштрафувати матір 10-річної дівчинки, яку вкусила змія, за недбале виконання батьківських обов'язків. Через напад плазуна, дитина потрапила до лікарні, про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у Єдиному державному реєстрі.

Дівчинку госпіталізували через укус змії

Згідно з матеріалами справи, випадок трапився 16 червня цього року. Віра Г. залишила свою 10-річну доньку без нагляду біля будинку, де дівчинку вкусила змія. Дитину через укус плазуна госпіталізували спершу до Стрийської центральної районної лікарні, а потім направили до дитячого медцентру у Львові, де їй діагностували укус змії. Як пояснила матір, випадок трапився коли вона залишила доньок гратися біля будинку, а сама пішла до сусідки: “Дочка із сестрою бавилися в ігри на подвір’ї житлового будинку, вона в той час пішла до сусідки. Близько 12:15 год. до неї прибігла старша дочка та повідомила, що сестру вкусила змія. Вона одразу прибігла додому, на той час чоловік вже обробив рану на ступні лівої ноги, де було видно два проколи, схожі на укус”.

Суд визнав матір винною у недбалому виконанні батьківських обов’язків і призначив покарання у вигляді штрафу розміром 850 грн. Додатково Віра Г. сплатить судовий збір — 605 грн 60 коп. Рішення суду можна оскаржити протягом десяти днів.

Нагадаємо, LVIV.MEDIA розповідав як діяти при зустрічі зі змією та як надати першу допомогу при укусі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності