На Львівщині виявили рідкісний гриб Меріпіліус гігантський

Меріпіліус гігантський

Зразок виявленого гриба відправили до Інституту ботаніки НАНУ у Києві

На Львівщині у Національному природному парку “Північне Поділля” виявили рідкісний гриб — меріпілус гігантський. Про це повідомили на сторінці Національного природного парку "Північне Поділля".

Під час підготовки до 200-річчя з дня народження Володимира Дідушицького (засновника Природознавчого музею у Львові — ред.) співробітники науково-дослідного відділу Національного природного парку “Північне Поділля” обстежили частини резервату “Пам’ятка Пеняцька”. Під час огляду цієї території виявили рідкісний гриб – меріпілус гігантський (Meripilus giganteus). Зразок відправили до Колекції культур шапинкових грибів Інституту ботаніки НАНУ Києва.

Меріпіліус гігантський

Меріпіліус гігантський може досягати до одного метра в діаметрі та важити до 15–25 кг. Загальний вигляд гриба нагадує квітку. Плодове тіло складається з численних шапинок, які розташовані близько одна до одної, а знизу прикріплені до спільної основи. Колір шапинок від рудуватого до коричнево-бурого з концентричними зонами та хвилястими й загнутими краями. Росте в листяних та мішаних лісах переважно на буках та дубах.

Північне Поділля

Природоохоронна територія, національний природний парк у східній частині Львівської області. Парк охоплює південну частину Бродівського району, центральну, частину західної, східну та північно-східну частину Золочівського району та східну частину Буського району.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності