На Львівщині військового ув’язнили на 5 років за втечу з частини

На Львівщині військового ув’язнили на 5 років за втечу з частини

Військовослужбовець на місяць покинув частину без поважних причин

Яворівський районний суд Львівської області призначив 5 років реального терміну військовослужбовцю Антона В. Він двічі був відсутній на службі без поважних причин. йдеться у вироку, який оприлюднили 1 липня в Єдиному державному реєстрі.

Військовий визнав свою провину

Обвинувачений, 28-річний чоловік родом з Херсонської області, проходив службу у військовій частині, розташованій у Львівській області. За даними справи, у серпні 2022 року близько 8 години ранку він без дозволу залишив територію військової частини. Протягом двох періодів — з 31 серпня по 22 вересня та з 28 вересня по 6 жовтня — Антон. В. був відсутній на службі без поважних причин, не виконував свої обов'язки та проводив час на власний розсуд.

На судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою провину та щиро розкаявся у скоєному. Він пояснив суду, що бажає і надалі проходити військову службу, та попросив не карати його надто суворо. Суд врахував всі обставини, зокрема щире каяття обвинуваченого, його активна співпраця зі слідством та судом, а також відсутність заподіяної шкоди. Проте, раніше чоловік вже був засуджений.

Яворівський районний суд визнав Антона В. винним у вчиненні кримінального правопорушення та призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. Крім того, суд частково приєднав до цього строку невідбуту частину покарання за попереднім вироком. Таким чином, остаточне покарання склало 5 років і 1 місяць позбавлення волі. До слова, на цей вирок ще може бути подана апеляція.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності