АМКУ оштрафував компанії за змову на тендері на рекультивацію Славського полігону

АМКУ оштрафував компанії за змову на тендері на рекультивацію Славського полігону

Власники ТОВ “Рутен Інжиніринг” та ТОВ “Юнібуд Енергосервіс” будуть змушені сплатити понад 2 млн грн штрафів

Антимонопольний комітет викрив дві компанії на змові під час тендерів з рекультивації Славського міського полігону. Зловмисники зарання обговорили правила своєї участі у торгах. Під час засідання у четвер, 25 липня, АМКУ вирішив оштрафувати ці компанії на понад 2 млн грн, йдеться у повідомленні пресслужби комітету.

За даними комітету, дві закупівлі на загальну суму у понад 100 млн грн організувала Славська селищна рада. Ціллю тендерів була рекультивація Славського міського полігону твердих побутових відходів. У тендерах взяли участь ТОВ “Рутен Інжиніринг”, яке належить мешканці Тернополя Аллі Галянт та ТОВ “Юнібуд Енергосервіс”, власником якого є житель Києва Юрій Гайворонський.

Комітет встановив, що обидві компанії знали про намір одне одного брати участь в торгах, та вирішили змовитись. Вони обмінювалися інформацією та узгоджували між собою умови участі у тендері ще до його початку. Таким чином, під час проведення тендерів була відсутня конкуренція.

У четвер, 25 липня, відбулося чергове засідання Антимонопольного комітету. Під час нього АМКУ вирішив оштрафувати ТОВ “Рутен Інжиніринг” та ТОВ “Юнібуд Енергосервіс” на загальну суму у 2 350 104 грн за порушення законодавства.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності