Суд на Львівщині оштрафував чоловіка за виловлену рибу вагою чотири грами

Суд на Львівщині оштрафував чоловіка за виловлену рибу вагою чотири грами

Василь О. зловив червонокнижного дністровського пічкура

Суддя Жидачівського районного суду Львівської області визнав винним та постановив оштрафувати чоловіка, що виловлював рибу, яка занесена до Червоної книги України. Про це йдеться у постанові, яку оприлюднили у середу, 25 липня, у Єдиному державному реєстрі.

Згідно з матеріалами справи, Василь О. вранці 27 квітня 2024 року на річці Стрий зловив білоперого пічкура дністровського вагою в 4 грами. Цей вид занесений до Червоної книги України із природоохоронним статусом “вразливий”. Таким чином, чоловік порушив правила любительського рибальства про вимоги щодо охорони видів тварин занесених до Червоної книги України.

Штраф за порушення — 510 гривень

Суддя Роман Равлінко призначив порушнику штраф розміром в 510 гривень. Додатково рибалка має сплатити судовий збір у сумі 605,60 гривень. Згідно з постановою, штраф слід сплатити протягом 15 днів з дня вручення постанови, якщо ж цього не зробити, суму збільшать вдвічі. Постанову можна оскаржити протягом десяти днів з дня її винесення.

Як йдеться у Червоній книзі України, білоперий дністровський пічкур — нечисленний вид, який з 1980-х рр. трапляється поодинокими екземплярами. Зменшення його популяції, імовірно, пов’язане із забрудненням та обмілінням водойм. Статевої зрілості досягає у 2–3 роки при масі 3–5 г. Найбільша довжина тіла 11 см, маса — до 30 г.

Нагадаємо, на початку липня львів’янин сплатить штраф за крадіжку одного курячого стегна з магазину.Залізничний районний суд Львова оштрафував чоловіка, який викрав з магазину одне куряче стегно. За дрібну крадіжку обвинувачений має сплатити 510 грн штрафу

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності