Суд у Львові стягнув з ФОПа понад 200 тис. грн на користь військової частини

Суд стягнув з ФОПа понад 200 тис. грн боргу військовій частині на Львівщині

Підприємець не дотримався умов договору

Господарський суд Львівської області розглянув справу про стягнення понад 200 тис. грн боргу з фізичної особи підприємця Степана Ковтала. Військова частина подала позов, про повернення отриманих ним коштів через порушення умов договору, йдеться у рішенні опублікованому 22 липня в Єдиному державному реєстрі.

Акти виконаних робіт підписувала інша людина

У 2019 році військова частина підписала з ФОПом Степаном Ковталом договір про надання послуг з технічного нагляду за реконструкцією клубу на території військового містечка. Загальна вартість наданих послуг склала 201 тис. грн. Після того, як будівельні роботи були виконані і підприємець отримав гроші за свої послуги, Міноборони провело аудит під час якого знайшла порушення умов договору: на актах виконаних робіт з боку технагляду значиться прізвище інженера. Однак документів, які підтверджують, що інженер мав право підписувати документи, підрядник не надав.

Після аудиту військова частина надіслала ФОПу претензію, в якій просив якнайшвидше надіслати копії документів, які підтверджують правомірність підписання актів інженером або ж повернути гроші. Однак підприємець залишив претензію без відповіді, після чого військова частина звернулась до суду.

Уже в суді ФОП надав документи, зокрема копію наказу про прийняття інженера до себе на роботу та копію довіреності від 26 листопада 2019 р., якою уповноважив його діяти від свого імені. Однак суд встановив, що принаймні один акт виконаних робіт інженер підписав 15 листопада 2019 року, за 11 днів до того, як отримав право діяти від імені підрядника.

Вивчивши матеріали справи суд задовольнив позов військової частини і зобовʼязав підприємця сплатити 201 тис. грн боргу. Це рішення можна оскаржити у Західному апеляційному господарському суді.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності