Двох військових з Миколаївської громади Львівщини посмертно нагородили орденами

Двох військових з Миколаївської громади Львівщини посмертно нагородили орденами

Василю Савковичу та Богданові Процю присвоїли ордени “За мужність” III ступеня

На Львівщині двом загиблим захисникам присвоїли ордени “За мужність” III ступеня. Посмертно нагородили Василя Савковича та Богдана Проця — мешканців села Дроговиж, Миколаївської громади. Ордени вручили рідним полеглих воїнів, повідомив голова Стрийської районної державної адміністрації Богдан Янко у середу, 24 липня.

Василь Савкович “FOX” (31.05.1981 – 26.11.2023)

Василь Савкович був сержантом та командиром І зенітно-ракетного відділення І зенітно-ракетного взводу зенітної ракетно-артилерійської батареї військової частини А4674.

Захисник народився у селі Розвадів, а жив у селі Дроговиж Миколаївської громади. У 1999 році закінчив Миколаївський професійний ліцей, і після цього працював бетонярем у ТзОВ “Аверс-СП” ЛТД у Львові.

В ряди ЗСУ він вступив на початку 2023 року, долучившись до брата, який вже боронив небо над Україною. Загинув Василь Савкович у листопаді 2023 року біля населеного пункту Роботине на Запоріжжі внаслідок ворожого мінометного обстрілу противника. Указом Головнокомандувача ЗСУ воїна нагородили нагрудним знаком “Хрест Військова честь”.

Богдан Проць (25.04.1990 – 24.06.2023)

Богдан Проць був старший солдатом, навідником 44 окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола. Він родом із села Дроговиж Миколаївської громади. Навчався у Дроговизькій загальноосвітній школі І-III ступенів та у Миколаївському професійному ліцеї. До повномасштабного вторгнення працював в органах Державної кримінально-виконавчої служби України у Миколаївській виправній колонії №50 у Львівській області.

Захисник загинув у червні 2023 року поблизу населеного пункту Затишшя Пологівського району Запорізької області від отриманих осколкових поранень внаслідок артилерійського обстрілу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності