Суд ув'язнив на три роки мешканця Львівщини за неявку до військкомату

Суд ув'язнив на три роки мешканця Львівщини за неявку до військкомату

Мешканець Борислава без поважних причин не з’явився на відправку до військової частини

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області виніс вирок Роману Г. призначивши йому реальний термін за ухилення від військового призову. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили 22 липня у Єдиному державному реєстрі.

Чоловік вирішив, що не може служити через поганий стан здоров'я

З матеріалів справи відомо, що у листопаді 2023 року чоловік, який працює швейцаром у санаторії, пройшов медичний огляд. Військово-лікарська комісія визнала його придатним до служби у частинах (підрозділах) забезпечення. 12 березня цього року йому повідомили про необхідність з'явитися до військкомату наступного дня для відправки до військової частини. Однак Роман Г. без поважних причин не прибув до призовного пункту.

На судовому засіданні він повністю визнав свою провину та пояснив, що не з'явився до військкомату через незадовільний стан здоров'я, який, на його думку, перешкоджає проходженню військової служби. Чоловік розкаявся та попросив суд суворо його не карати. Врахувавши всі обставини справи, в тому числі щире каяття та відсутність попередніх судимостей, суд призначив Роману Г. покарання у вигляді 3 років позбавлення волі. До слова, на цей вирок ще може бути подана апеляція.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності