На кордоні з Румунією затримали ще дев'ятьох ухилянтів — серед них житель Львівщини

На кордоні з Румунією затримали ще дев'ятьох ухилянтів — серед них житель Львівщини

Затримані заплатили від 4 до 7 тисяч доларів за обіцянки легального перетину

На Закарпатті прикордонники затримали дев'ятьох чоловіків, які намагалися нелегально перетнути кордон з Румунією через річку Тиса. Серед затриманих був житель Львівської області. Про це 23 липня повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби.

Спершу прикордонний наряд за 100 метрів до кордону затримав групу з трьох чоловіків – жителів Львівської, Одеської та Івано-Франківської областей. Через три години прикордонники затримали ще чотирьох чоловіків — двох із Закарпаття та двох з Прикарпаття. Деякі з них навіть намагалися втекти, але їх зупинили після попереджувальних пострілів за 20 метрів до кордону їх зупинили. Одному із затриманих, 56-річному закарпатцю, довелося викликати медиків через високий тиск. Він розповів, що заплатив переправникам 7 тисяч доларів, а його обманули, пообіцявши "офіційний" перетин кордону, а натомість відправили до річки. Решта затриманих мали заплатити від 4 до 7 тисяч доларів людям, які обіцяли їм допомогти перетнути кордон.

Крім того, затримали ще двох чоловіків, які намагалися самостійно переплисти Тису. Одного зупинили неподалік села Солотвино за 400 метрів до кордону, іншого — жителя Київщини, затримали на одному із контрольних постів.

На усіх затриманих склали протоколи про адмінправопорушення за спробу незаконного перетину кордону. Їхні справи передано до суду. правоохоронці встановлюють осіб, причетних до організації незаконного переправлення чоловіків.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності