Суд звільнив від ув’язнення водійку за смертельну ДТП на Львівщині

Суд звільнив від покарання і оштрафував водійку за смертельну ДТП на Львівщині

Водійка ВАЗ збила жінку-пішохода. Від отриманих травм вона загинула у лікарні

Миколаївський районний суд Львівської області судив Світлану Д. за порушення правил дорожнього руху, яке спричинило смерть потерпілої. Обвинувачена за кермом автомобіля збила жінку-пішохода, від чого вона згодом померла, йдеться у вироку, який оприлюднили 19 липня в Єдиному державному реєстрі.

ДТП в дощову погоду

Як йдеться у рішенні суду, аварія трапилась в листопаді 2016 року. Світлану Д., рухаючись на ВАЗ-2106 по проспекту Шевченка, 16 у Новому Роздолі наїхала на жінку-пішохода. Потерпіла отримала численні травми голови, в результаті яких померла у лікарні. На суді Світлана Д. свою вину не визнала.

Обвинувачена в судовому засіданні пояснила, що… дорожньо-транспортна пригода відбулася у вечірню пору доби, правил дорожнього руху вона не порушувала, дорога була мокрою, оскільки падав дощ. Під час руху автомобіля вона побачила на машині жінку, однак звідки саме ця жінка взялася, обвинувачена не знає. Після ДТП приїхали працівники поліції і швидка медична допомога, яку вона викликала”, — йдеться у вироку. Також обвинувачена заявила, що не порушувала правила дорожнього руху, а тому в її діях немає складу злочину.

Попри це, суд знайшов підтвердження винуватості Світлани Д. Протокол огляду місця ДТП засвідчив, що освітлення на дорозі було достатньо, щоб побачити пішохода. Також правоохоронці не побачили слідів гальмування автомобіля, що вказує на те, що водійка не вжила заходів, щоб зменшити швидкість. Хоча один зі свідків стверджував, що загибла переходила дорогу поза межа пішохідного переходу.

Відтак суд визнав Світлану Д. винною у злочині та призначив їй чотири роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки. Однак звільнив від відбування покарання і встановив три роки іспитового терміну. Також суд задовольнив цивільний позов родичів потерпілої і зобовʼязав Світлану Д. сплатити понад 135 тис. грн компенсації. Вирок може бути оскаржений.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності