За ніч сили ППО збили над Україною 13 ворожих безпілотників

Фото: СтратКом

Російські дрони пошкодили об’єкти передачі електроенергії у Полтавській, Сумській та Чернігівській областях

У ніч на суботу, 20 липня, росіяни атакували Україну безпілотними дронами та ракетами. Цілями були п’ять областей — Харківська, Полтавська, Сумська, чернігівська та Київська. Силам ППО вдалося збити 13 ворожих БПЛА, повідомив командувач Повітряних Сил ЗСУ Микола Олещук.

За даними військових, окупанти вдарили по Україні трьома балістичними ракетами “Іскандер-М” та однією крилатою ракетою “Іскандер-К”. Крім того, до атаки залучили 16 ударних БпЛА типу Shahed і один безпілотник невстановленого типу.

“В результаті протиповітряного бою підрозділи мобільних вогневих груп Сил оборони України, зенітних ракетних військ та радіоелектронної боротьби Повітряних Сил збили 13 повітряних цілей: 12 ударних БпЛА Shahed – 131/136 та один БпЛА невстановленого типу”, — написав Микола Олещук.

Як повідомили у НЕК “Укренерго”, незбиті російські дрони пошкодили об’єкти передачі електроенергії у Полтавській, Сумській та Чернігівській областях. Через пошкодження деякі райони Полтавщини та Чернігівщини тимчасово знеструмлювались, проте на ранок енергетикам вдалося частково відновити постачання. Ремонтні роботи на об’єктах тривають.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності