З 22 липня на Львівщині почнуть перевіряти справедливість розподілу електроенергії

З 22 липня на Львівщині почнуть перевіряти справедливість розподілу електроенергії

Держенергонагляд уже розпочав перевірку в декількох областях України

З 22 липня Державна інспекція енергетичного нагляду України розпочне перевірку у Львівській області. Перевірка стосуватиметься застосування обленерго графіків погодинних відключень (ГПВ) та справедливого розподілу електроенергії в області, повідомила пресслужба державної інспекції, 19 липня.

Інспекція уже провела перевірки в інших областях і знайшла порушення

Як зазначили в Держенергонагляді, уже відбулися перевірки у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській та Одеській областях. “У ході перевірок встановлено, що в усіх областях не забезпечено максимально можливий рівномірний розподіл обсягів зниження споживання між споживачами. Зокрема, виявлено, що не всіх споживачів, які не належать до об’єктів категорії критичної інфраструктури, залучено до графіків погодинних відключень” — йдеться у повідомленні інспекції. Зазначеним областям дали тиждень на усунення усіх порушень. Потім інспекція проведе ще одну перевірку.

Разом з Львівщиною, 22 липня перевірки почнуться у Києві та Київській, Полтавській, Закарпатській і Запорізькій областях. Нагадаємо, У Львівобленерго пояснили, чому відключення світла в області відбуваються нерівномірно для різних груп: у когось більше знеструмлень, у когось менше. А також Укренерго скасувало липневі виміри споживання електроенергії дял усіх областей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності