На Львівщині на 6 років ув’язнення засудили водія за смертельну ДТП

На Львівщині на 6 років тюрми засудили водія за смертельну ДТП

Обвинувачений, бувши пʼяним та без водійських прав, вчинив смертельну ДТП

Жовківський районний суд Львівської області розглянув справу Юрія З., звинуваченого у порушенні правил дорожнього руху, які спричинили смерть людини. Обвинувачений, у стані сп’яніння та без водійського посвідчення, вчинив ДТП, внаслідок якої загинув водій. Про це йдеться у вироку, який опублікували 18 липня в Єдиному державному реєстрі.

П’яний водій виїхав на зустрічну смугу

Смертельна ДТП трапилась 6 березня 2024 року. 42-річний Юрій З., їдучи на Audi A4 в селі Старе Село, Львівського району, виїхав на зустрічну смугу і зіткнувся з Volkswagen Polo. Внаслідок зіткнення 57-річний водій Volkswagen загинув на місці інциденту. Виявилось, що Юрій З. на момент ДТП був в стані алкогольного спʼяніння, до того ж він не мав водійського посвідчення, щоб керувати автомобілем. На суді зловмисник свою вину визнав повністю і надав детальні показання судді.

Десь під вечір він їхав з села Йоничі в Старе Село. Машина пішла наліво, він викрутив кермо направо і відчув удар. Відбулося зіткнення. Він підійшов до потерпілого, який ще дихав. Хтось викликав швидку. Він зняв з машини реєстраційні номери і хотів викинути, але відразу під`їхала поліція. Керує транспортними засобами він з 1999 року, має категорію. В той день він вживав алкогольні напої, десь 300 грамів коньяку і пиво. До того він теж так їздив. Як він потім побачив, зіткнення відбулося на зустрічній смузі. Потерпілий в автомобілі був один. За скоєне він просив вибачення. Шкоду відшкодувати він не має матеріальної можливості” — йдеться у вироку

Вивчивши матеріали справи, суд визнав Юрія З. винним у вчинені кримінального правопорушення і призначив йому шість років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на вісім років. Також суд зобовʼязав сплатити пів мільйона гривень моральної компенсації родичам загиблого і понад 20 тис. грн в дохід держави за проведення експертиз.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності