Контррозвідка СБУ Львівщини затримала колаборантку при в’їзді в Україну

На Львівщині СБУ затримали вчительку-колаборантку

Зрадниця з Луганщини спробувала потрапити в Україну через кордон із Польщею

Служба безпеки України на Львівщині затримала колаборантку з Луганщини, яка під час окупації була директоркою тамтешньої школи і співпрацювала з росіянами. Вона навчала дітей за стандартами російської освітньої програми, повідомила пресслужба управління СБУ у Львівській області, 17 липня. Жінка спробувала потрапити в Україну, заїхавши зі сторони Польщі.

Більше про колаборантку

За даними СБУ, мешканка міста Антрацит, що на Луганщині, під час окупації пішла на співпрацю з росіянами і почала впроваджувати правила навчання відповідно до російських стандартів. “На момент окупації жінка обіймала посаду директора однієї з шкіл. Колаборантка запроваджувала “освітні стандарти” країни-агресора в українському навчальному закладі та схиляла вчителів до співпраці з окупантами. Своїми діями вона допомагала загарбникам у проведенні підривної діяльності проти України, а також поширювала ворожу методику викладання і залучала учнів до прокремлівських заходів” — йдеться в повідомленні СБУ.

Директорку-колаборантку затримали на польсько-українському кордоні. Вона хотіла вʼїхати в Україну через пропускний пункт на Львівщині — “Угринів — Долгобичув”, щоб відвідати свою доньку, яка зараз проживає у Києві.

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили їй про підозру за статтею про колабораційну діяльність. Наразі зловмисниці обрано запобіжний захід і вона не зможе покинути територію нашої держави для уникнення правосуддя. Слідство триває.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності