Нардепу Задорожньому оголошено підозру за вимагання хабаря у 3,4 млн грн

Нардепу “Слуги народу” Миколі Задорожньому  оголошено підозру за відкат майже 3,5 млн грн

Депутат вимагав гроші за проведення тендеру на ремонт водогону в Охтирському районі

НАБУ і САП оголосили підозру народному депутату від "Слуги народу" Миколі Задорожньому за вимагання "відкату". Його звинуватили в отриманні неправомірної вигоди на суму 3,4 мільйона гривень. Про це 15 липня повідомили у НАБУ.

За даними слідства, у березні 2024 року депутат Задорожній звернувся до голови Чупахівської сільської ради Олександра Кужеля на Сумщині з проханням про незаконну винагороду. Справа стосувалася тендеру на ремонт водогону в Охтирському районі Сумської області. Схема, яку запропонував Задорожній, передбачала, що 10% від вартості контракту він отримає особисто за те, щоб не перешкоджати проведенню тендеру. Додатково 4% планувалося передати місцевим правоохоронцям, щоб вони закрили очі на незаконне використання коштів.

“Його “відкат”, як з’ясували НАБУ і САП, становив 10% від загальної суми укладеного контракту, а ще 4 % призначались для місцевих правоохоронців, які за це не мали чинити перешкод в освоєнні виділених коштів. За даними слідства, йдеться загалом про суму 3,4 млн грн”, — йдеться у повідомленні.

Слідство триває, НАБУ з САП працюють над виявленням інших можливих учасників корупційної схеми. Як повідомили у пресслужбі партії Миколу Задорожнього виключили з партії “Слуга Народу”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності