Стрийщина на аукціоні зібрала понад 5 млн грн на дрони для ЗСУ

Стрийщина на аукціоні зібрала понад 5 млн грн на дрони для ЗСУ

Проєкт "Пташки Перемоги" на Львівщині вже зібрав 16 мільйонів гривень

На Стрийщині на благодійному аукціоні зібрали понад 5 мільйонів гривень на допомогу війську. До аукціону, який організували в межах проєкту “Пташки Перемоги”, долучились 4 громади — Ходорівська, Жидачівська, Журавненська та Гніздичівська. Про це 15 липня повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

У Стрийському районі в межах проєкту “Пташки Перемоги” благодійний аукціон відбувся уже вчетверте. Під час цього вдалось зібрати 5 млн 600 тисяч гривень. А загалом сума зібраних коштів становить 16 мільйонів.

На дрони зібрали:

  • Стрийська громада – 2 млн 200 тис. грн;
  • Сколівська, Славська, Козівська – 5 млн 100 тис. грн;
  • Миколаївська, Новороздільська, Тростянецька, Розвадівська – 3 млн 100 тис. грн;
  • Ходорівська, Жидачівська, Журавненська, Гніздичівська – 5 млн 600 тис. грн.

“Пташки перемоги”

Проєкт “Пташки Перемоги” започаткували у березні 2023 року. Ініціативу реалізовують волонтери Олександр Тіщенко та Ігор Дулин, засновник громадської організації “Добро. Дій”. Спільно з владою, волонтерами та військовими команда збирає кошти, які скеровує на купівлю дронів.

З березня 2023 року команда зібрала та відправила на фронт 9 276 дронів відповідно до запитів військових. Основна мета проєкту — збір 10 000 дронів для ЗСУ. Проєкт реалізовують під патронатом начальника Львівської ОВА Максима Козицького. Нещодавно в межах проєкту «Пташки Перемоги» зі Львівщини на передову передали ще понад 700 дронів-камікадзе.

Нагадаємо, нещодавно бійці ЗСУ отримали 100 FPV-дронів від Дрогобиччини. Дрогобицька районна військова адміністрація спільно з волонтерами БФ “КОЛО” передали 100 FPV-дронів, які розподілять між військовими підрозділами, відповідно до запитів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності