Львівського рятувальника затримали на хабарі за обіцянку відстрочки від мобілізації

Затримання

Рятувальник запевняв чоловіка, що має вплив на службових осіб ТЦК

5 тис. 500 доларів США вимагав Львівський рятувальник у військовозобов’язаного за обіцянку оновити дані у ТЦК та відстрочку від мобілізації. Про це 12 липня повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

Пожежний-рятувальник обіцяв “вирішити питання”щодо оновлення даних військовозобов’язаного у ТЦК та СП. А також запевняв, що може виготовити документи, які надають тимчасову відстрочку від мобілізації.

“Підозрюваний запевняв чоловіка, що має вплив на службових осіб територіального центру комплектування та соціальної підтримки”, — йдеться у повідомленні прокуратури Львівщини. За це рятувальник вимагав 5 500 доларів США.

У Теруправлінні ДБР у Львові додали, що рятувальник “намагався допомогти” уникнути мобілізації на рік мешканцю містечка поблизу Львова. Пожежник взяв гроші в авто свого автомобіля, після чого його затримали правоохоронці. В СБУ уточнили, що затриманому рятувальнику 25 років.

Затриманому інкримінують одержання хабаря для себе та третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди, повідомили у прокуратурі.

Готують клопотання про обрання запобіжного заходу та відсторонення пожежника від виконання обов’язків. Розслідування триває. Встановлюється причетність до справи інших осіб.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності