Кам’янка-Бузькій громаді суд повернув 10 га земель біля Західного Бугу

10 га земель біля Західного Бугу суд повернув Кам’янка-Бузькій громаді

Цільове призначення землі досі було визначене не правильно

Суд повернув у власність Кам’янка-Бузької громади право на 10 га земель водного фонду вздовж річки Західний Буг. До цього часу категорія землі була визначена не правильно, повідомили у четвер, 11 липня, у Львівській обласній прокуратурі.

Категорію визначили як сільськогосподарську землю

Земельна ділянка вздовж річки Західний Буг у Кам’янка-Бузькій громаді тривалий час мала неправильно визначену категорію земель, а саме — землі сільськогосподарського призначення. “Тривалий час спірна ділянка належала до державної власності, проте без встановлення захисної зони прибережної захисної смуги річки,” — зазначили у прокуратурі.

Відповідно до чинного законодавства, її цільове призначення повинно бути визначене як землі водного фонду з відповідною категорією, оскільки вона розташована впритул до води. Ба більше, як ствердили у прокуратурі, земельну ділянку сформували без врахування розміру прибережної захисної смуги, яка може бути і значно більшою.

Суд задовольнив позов прокурорів і землю водного фонду повернули у користування громади.

Нагадаємо, нещодавно суд повернув громаді на Львівщині землю вартістю 21 млн грн. Крім того, раніше суд скасував незаконну реєстрацію 47 га землі на березі Західного Бугу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності