У Дрогобичі рятувальники за день знешкодили чотири гнізда шершнів

У Дрогоичі рятувальники знешкодили чотири гнізда шершнів за один день

Шершні поводяться агресивно в спеку

У Дрогобичі рятувальники за один день знешкодили чотири гнізда шершнів. Один із викликів надійшов пізно ввечері, коли жителька міста виявила небезпечних комах на даху свого будинку. Про це 9 липня повідомили у 2 Спеціальному центрі швидкого реагування ДСНС України.

Місцева мешканка зателефонувала до рятувальників о 20:57. Вона повідомила, що шершні, які оселилися на її даху, стали дуже агресивними через спеку і становлять загрозу для її сім’ї. Рятувальники професійно та швидко знешкодили гніздо. Це був уже четвертий подібний виклик за день.

Фахівці нагадують, що шершні несуть серйозну небезпеку для людей. Їхні укуси не лише дуже болючі, але й можуть викликати сильні алергічні реакції. У найгірших випадках це може призвести до анафілактичного шоку, який без негайної медичної допомоги може бути смертельним. Місця укусів сильно набрякають і запалюються. Особливо вразливими до нападів шершнів є діти та домашні тварини. Це пов'язано з їхньою меншою масою тіла та слабшою імунною системою порівняно з дорослими.

Правила безпеки при виявленні гнізд шершнів:

  • Не наближатися до гнізда.
  • Не намагатися самостійно його знищити.
  • Убезпечити дітей та домашніх тварин.
  • Закрити вікна та двері будинку.
  • Негайно викликати рятувальників

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності